Rekonštrukcia okolia nákupného centra na Šváboch bude stáť 300.000 eur

25.07.2009 Prešov

Prešov 25. júla (TASR) - Areál nákupného centra na sídlisku Šváby v Prešove bude mať novú podobu.
Stavebné práce sa už začali a rekonštrukcia by mala byť ukončená do konca novembra tohto roka. Na realizáciu úprav vyčlenilo mesto v tohtoročnom rozpočte viac ako 300.000 eur (9,04 milióna Sk).
Zámerom radnice je vytvoriť v tejto časti sídliska menšiu oddychovú zónu. Komplexná rekonštrukcia sa týka hlavne spevnených plôch, kde položia novú zámkovú dlažbu. V tejto súvislosti bude potrebné vyriešiť systém odvádzania dažďovej vody a modernizáciou má prejsť aj technológia tamojšej fontány.
\"Okrem prvkov drobnej architektúry, ktoré majú skrášliť tento priestor, pribudnú aj nové detaily na samotnej fontáne. Pôjde o jeden nový vodný prstenec pri soche krasokorčuliarky, \" uviedol Vladimír Fertaľ z odboru regionálneho rozvoja MsÚ v Prešove. Plechové prístrešky na susednej zastávke MHD nahradí moderný vizuál, v areáli vysadia zeleň, osadia lavičky a smetné koše.
Obyvatelia sídliska i zákazníci obchodného centra musia podľa Fertaľa v nasledujúcich mesiacoch počítať s menšími obmedzeniami, nakoľko stavebné práce si vyžiadali osadenie dočasného bezpečnostného oplotenia.
 

Vyberte región